БОДРУМ

ЛЕТО 2023

БОДРУМ

 

Бодрум е елитно турско летувалиште, на граница помеѓу Средоземно и Егејско море. Градот се наоѓа на полуостров со пречник од 60 км. Омилено турско летувалиште, мека за писателите, уметниците но и туристите од цел свет. Денес брои преку 32.000 жители.

 

Во античка Грција бил познат како Халикарнас, а во средниот век како Петрониум. Над градот доминира тврдината Халикарнас, како единствен примерок на средновековна архитектура, а ја подигнале витезите од Родос. Некогашниот затвор денес е претворен во подводен археолошки музеј со експонати кои датираат од бронзеното доба. Во Бодрум се наоѓа и едно од седумте светски чуда на антиката, гробницата на кралот Маузол, по која и настанало името на монументалните гробници, мавзолеј. Со своите многубројни галерии и боемската атмосфера, Бодрум денес има репутација на град центар на турската уметност. Градот е познат и по богат ноќен живот, но и како јахтинг центар. 

ПРОВЕРЕТЕ ЦЕНА СПОРЕД ВАШИОТ СОСТАВ И ТЕРМИНИ

 

 

РАЗГЛЕДАЈТЕ ЈА НАШАТА ПОНУДА

KAIRABA BODRUM IMPERIAL Hotel ***** – Bodrum

18 км од центар на Бодрум - сопствена песочна плажа - бесплатни лежалки и пешкири - интернет на јавните површини

DIAMOND OF BODRUM Hotel ***** – Bodrum

1 км од центар - до песочно-камчеста плажа води подземен премин под улицата - бесплатни лежалки - промо соби без балкон - бесплатен интернет на јавните површини

DUJA BODRUM Hotel ***** – Bodrum

10 км од центар на Бодрум - реновиран 2019 год - сопствена 370 м долга песочна плажа - бесплатни лежалки и пешкири - сите соби со балкон и интернет

BITEZ GARDEN LIFE Hotel **** – Bodrum

6 км од центар на Бодрум - реновиран 2017 год - на пешачка оддалеченост од Битез - препорака за активен одмор - 700 м од градска плажа - лежалки со доплата - сите соби со балкон/француски балкон и интернет

VERY CHIC Hotel ***** – Bodrum

Adult only - на плажа - 270 м од кафетерии и ресторани - бесплатни лежалки

KEFALUKA Resort ***** – Bodrum

25 км од центар на Бодрум - 440 м долга песочна плажа и док со површина од 1000 м2 - бесплатни лежалки и пешкири - мини бар се дополнува секојдневно - сите соби со балкон и интетрнет - аква парк - бројни спортски и забавни содржини - интернет

YASMIN BODRUM Resort ***** – Bodrum

23 км од центар - реновиран 2021 год - препорака за мирен одмор - сопствена 700 м долга песочно-камчеста плажа со 3 понтони - бесплатни лежалки и пешкири - интернет има само во собите во главна зграда, клуб соби немаат интернет - бројни спортски и забавни содржини

AMBROSIA Hotel **** – Bodrum

7 км од центар на Бодрум - сопствена плажа - бесплатни лежалки и пешкири - сите соби со балкон - бесплатен интернет на јавни површини

CRYSTAL GREEN BAY Resort ***** – Bodrum

23 км од центар на Бодрум - реновиран 2017 год - сопствена песочно-камчеста плажа долга 250 м - бесплатни лежалки - плажа поделена само за возрасни, само за непушачи - сите соби со балкон и интернет - бројни спортски и забавни содржини - бесплатен интернет во целиот хотел - тематски вечери

HOTEL SAMARA ***** – Bodrum

8 км од центар на Бодрум - реновиран 2020 год - препорака за семеен одмор - една од најубавите песочни плажи - бесплатни лежалки и пешкири - бесплатен интернет во собите, лобито и околу базенот

CACTUS FLEUR BEACH Club **** – Bodrum

20 км од центар на Бодрум - 5 мин од марината Јаликавак со многу бутици, ресторани, барови - сопствена песочна плажа - бесплатни лежалки - пешкири со депозит - бројни спортски и забавни содржини - аква парк

ASTERIA BODRUM RESORT ***** – Bodrum

4 км од центар на Бодрум - сопствена песочна плажа долга 200 м со 2 понтона - бесплатни лежалки - сите соби со балкон и интернет - бројни спортски и забавни содржини - бесплатен интернет

DRAGUT POINT NORTH Hotel *** – Bodrum

15 км од центар на Бодрум - сопствена плажа - бесплатни лежалки - бесплатен интернет на јавни површини

DRAGUT POINT SOUTH Hotel **** – Bodrum

15 км од центар на Бодрум - приватна плажа - бесплатни лежалки - бесплатен интернет

CLUB SARDINIA Hotel **** – Bodrum

15 од центар - бесплатни лежалки - интернет со доплата (само во лоби)

Art of Travel

  • Лондонска 2/17А Скопје

  • +389 2 305 1905

  • +389 70 27 93 95

  • artoftravel.mk@gmail.com

  • info@artoftravel.mk

ГАЛЕРИЈА

КОНТАКТ

Страницата на Art of Travel е од информативен карактер! Се трудиме редовно да ја ажурираме, но постои можност за поинакви информации од моментално објавените. Ве молиме сите цени и описи на објекти да ги проверите директно во агенцијата телефонски, на mail или лично. Ви благодариме на разбирањето.© Copyright Art of Travel