СТАРА ПЛАНИНА

ЗИМА 2022 / 2023

СТАРА ПЛАНИНА

 

Стара планина или Балкан планина припаѓа на системот Балкански планини, кои се протегаат од Црно море на исток, па се до Вршка чука на запад.  Должината на овој планински систем изнесува 530 км. Највисоката точка е врв Ботев (2376 m), во Бугарија, а највисока точка на Стара планина во Србија е врв Миџор 2169 м. н. в. Најголема е планина во источна Србија и природна граница кон Бугарија.

 

Скоро пет месеци во годината оваа српска убавица е покриена со снег. Освен за скијање, природните карактеристики на Стара планина се погодни и за планинарење, летање со змаеви и параглајдери, риболов, собирање на лековити и ароматични билки, печурки и др. “Babin zub” е  еден од најубавите делови на Стара планина и претставува природен резерват.

Hotel STARA PLANINA **** – Stara Planina

Бесплатна ски карта, опрема и ски училиште за деца од 4-10 години / Бесплатно училиште по пливање за деца од 4 - 10 год / Хотелот е на само 20 метри од ски патеките и на 1.756 м надморска височина...

Hotel BABIN ZUB ** – Stara Planina

Хотелот Бабин Зуб се наоѓа на Црн Врв, во близина на скијалиштето. Располага со бежичен интернет во целиот објект и ски остава. Сместен е во густа букова шума, до планинарскиот дом Бабин Зуб ...

ЗИМА 2022 / 2023

ПОВЕЌЕ ДЕТАЛИ

Art of Travel

  • Лондонска 2/17А Скопје

  • +389 2 305 1905

  • +389 70 27 93 95

  • artoftravel.mk@gmail.com

  • info@artoftravel.mk

ГАЛЕРИЈА

КОНТАКТ

Страницата на Art of Travel е од информативен карактер! Се трудиме редовно да ја ажурираме, но постои можност за поинакви информации од моментално објавените. Ве молиме сите цени и описи на објекти да ги проверите директно во агенцијата телефонски, на mail или лично. Ви благодариме на разбирањето.© Copyright document.write(new Date().getFullYear()); Art of Travel