НЕГОРСКИ БАЊИ

БАЊИ МАКЕДОНИЈА

НЕГОРСКИ БАЊИ

 

 

Податоци за благотворното дејство на душата и телото од минералните води од Негорски Бањи постојат уште од далечната 1864. Научните докази за лековитоста на водата датираат од 1950 година кога е формирано бањското лекувалиште. Во регионот на бањата постојат 2 извора “Врела Бања” и “Ладна бања”. Водата во врелата бања има температура од 40°C, а во ладната бања 37°C. Таа во својот состав содржи калциум, магнезиум, рубидиум, цезиум, радон и други минерали.

 

 • Бањската вода помага при лекување на:
 • Ревматски заболувања-зглобен и вонзглобен ревматизам
 • Дегенеративни заболувања на коски и зглобови и рбетен столб-артрози, дискус хернија, спондилоза
 • Пострауматски и постоперативни состојби во ортопедија
 • Заболувања на нервниот систем – состојби по мозочен удар, парези на периферните нерви неуропатии, мултиплекс склероза, церебрална парализа, мијелити, радикулопатии итн.
 • Заболувања на гастроинтестинален систем-гастритис, чир на желудник и дванаестпалачно црево, воспаление на жолчка и жолчни патишта, хронични воспаленија на дебело црево
 • Кожни заболувања -псоријаза, егземи
 • Заболувања на уринарниот систем-воспаленија на мокрачни патишта, камења во бубрег
 • Кардиоваскуларни заболувања-циркулаторна инсуфициенција на периферни артерии од различна етиологија, почетна артериска хипертензија
 • Пореметувања во менструалниот циклус, аменореја, стерилититет, хронични воспаленија на јајници и јајоводи
 • Респираторни заболувања-ларингити, хронични бронхити, бронхиектазии, бронхијална астма
 • Латентен дијабет
 • Остеопороза

Art of Travel

 • Лондонска 2/17А Скопје

 • +389 2 305 1905

 • +389 70 27 93 95

 • artoftravel.mk@gmail.com

 • info@artoftravel.mk

ГАЛЕРИЈА

КОНТАКТ

Страницата на Art of Travel е од информативен карактер! Се трудиме редовно да ја ажурираме, но постои можност за поинакви информации од моментално објавените. Ве молиме сите цени и описи на објекти да ги проверите директно во агенцијата телефонски, на mail или лично. Ви благодариме на разбирањето.© Copyright document.write(new Date().getFullYear()); Art of Travel