ЛУКОВСКА БАЊА

WELLNESS & SPA СРБИЈА

ЛУКОВСКА БАЊА

 

Луковска Бања се наоѓа на југот на Србија, на источните падини на Копаоник, на надморска височина од 681 m и е највисока бања во Србија. Благодарејќи на тоа што е опкружена со планини има блага и умерена клима. Позната е по изобилие на минерални води, недопрена природа и чист воздух. По бројот на минералните извори со разновиден состав и температури, како и издашноста (преку 100 l/s), Луковска Бања спаѓа во најбогатите бањи во Србија. Се препорачува за следните заболувања:

1. воспалителен ревматизам
2. дегенеративен ревматизам
3. остеопороза
4. гихт
5. состојби по кршење на коските и хируршки интервенции на коскено-зглобен систем
6. гинеколошки заболувања

Hoteli JELAK i KOPAONIK *** – Lukovska Banja

Hotel Kopaonik располага со 63 соби и 4 апартмани. Хотелот нуди: медицински центар во кој секојдневно (и за време на викенди и празници) се обавуваат прегледи и терапии, Wellness центар, базени со термална вода,...

Hotel BELA JELA **** – Lukovska Banja

Hotel Bela Jela е отворен за првите гости во октомври 2021-ва година. Располага со 85 соби, 8 апартмани и 2 лукс апартмани. Хотелот нуди: медицински центар каде се секојдневно обавуваат прегледи и ...

Art of Travel

  • Лондонска 2/17А Скопје

  • +389 2 305 1905

  • +389 70 27 93 95

  • artoftravel.mk@gmail.com

  • info@artoftravel.mk

ГАЛЕРИЈА

КОНТАКТ

Страницата на Art of Travel е од информативен карактер! Се трудиме редовно да ја ажурираме, но постои можност за поинакви информации од моментално објавените. Ве молиме сите цени и описи на објекти да ги проверите директно во агенцијата телефонски, на mail или лично. Ви благодариме на разбирањето.© Copyright Art of Travel