ЕВИА

ЛЕТО 2020

ЕВИА

 

Евиа – e по големина втор остров во Грција и трет во источен Медитеран. Остров е со површина од 3.700 km 2, на источниот брег на Грција, северно од Атина. Се протега уз крајбрежјата на Беотија и Атика од северните Споради до острово Андрос скоро до Кикладите. Главен град е Халкида, на само еден час возење од Атина, од каде на остров се доаѓа преку двата моста со кои е поврзан со копнениот дел на Грција. Богатите флора и фауна, поволните климатски услови, долгата сезона, многубројните убави плажи и термалните извори ја прават една од најпопуларните дестинации во Грција. Остров е богат со археолошките наоѓалишта, средновековни манастири, традиционални села, а боровите шуми и недопрените природни убавини, ја чинат Евиа дестинација со големи можности. Тука ќе се задоволни и оние кои бараат опуштен и релаксирачки одмор, но и оние кои се за активен одмор. Најпознатите места се Едипсос, Пефки, Лимни и Еретриа

РАЗГЛЕДАЈТЕ ЈА НАШАТА ПОНУДА

ЛЕТО 2020

ПОВЕЌЕ

ЛЕТО 2020

ПОВЕЌЕ

Art of Travel

  • Лондонска 2/17А Скопје

  • +389 2 305 1905

  • +389 70 27 93 95

  • artoftravel.mk@gmail.com

  • info@artoftravel.mk

ГАЛЕРИЈА

КОНТАКТ

Страницата на Art of Travel е од информативен карактер! Се трудиме редовно да ја ажурираме, но постои можност за поинакви информации од моментално објавените. Ве молиме сите цени и описи на објекти да ги проверите директно во агенцијата телефонски, на mail или лично. Ви благодариме на разбирањето.© Copyright 2018 Art of Travel