БОРОВЕЦ

ЗИМА 2020 / 2021

БОРОВЕЦ

 

Боровец, познат и како Чамкорија до средината на 20. век, бил популарно бугарско планинско одмаралиште во Софиска област, на северните падини на планината Рила, на надморска височина од 1350 метри. Оддалечен 10 км од Самоков, 73 км од Софија и 125 км од Пловдив.

 

Боровец е најстар зимски центар во Бугарија со историја која датира од 1896 година. Основан кон крајот на 19. век како ловиште за бугарските кралеви, постепено се развил во модерен ски центар со хотели, ресторани, барови и мрежа на ски-патеки и жичници долж падините на планината Рила. Одмаралиштето два пати било домаќин на Светскиот куп во алпско скијање (1981 и 1984 година), додека е патеката за биатлон една од најдобрите на светот.

 

Ски-центарот е на надморска височина од 1350 m. 58 км обележени патеки ги покриваат северните падини до надморска височина од 2560 м, са помали патеки кои завршуваат во близина на хотелите.

РАЗГЛЕДАЈТЕ ЈА НАШАТА ПОНУДА

ПОГЛЕДНИ ПОНУДА

ПОВЕЌЕ

ПОГЛЕДНИ ПОНУДА

ПОВЕЌЕ

ПОГЛЕДНИ ПОНУДА

ПОВЕЌЕ

ПОГЛЕДНИ ПОНУДА

ПОВЕЌЕ

ЗИМА 2018/9

ПОВЕЌЕ

ЗИМА 2018/9

ПОВЕЌЕ

Art of Travel

  • Лондонска 2/17А Скопје

  • +389 2 305 1905

  • +389 70 27 93 95

  • artoftravel.mk@gmail.com

  • info@artoftravel.mk

ГАЛЕРИЈА

КОНТАКТ

Страницата на Art of Travel е од информативен карактер! Се трудиме редовно да ја ажурираме, но постои можност за поинакви информации од моментално објавените. Ве молиме сите цени и описи на објекти да ги проверите директно во агенцијата телефонски, на mail или лично. Ви благодариме на разбирањето.© Copyright 2018 Art of Travel